Styrer til suksess

 

 

Motorsykler har alltid interessert i meg, men det var først i voksen alder jeg bestemte meg for å gjøre noe mer ut av interessen. For ti år siden kjøpte jeg derfor min første ”sykkel”, en Honda, forteller Oddleif J. Nerlandsrem, styreleder og en av initiativtakerne til Fræna MC-Klubb.

Den veldrevne klubben, som ble stiftet i 2000, har rundt 40 medlemmer og egne lokaler på Varhol. Nesten alle medlemmene – de fleste hjemmehørende i Elnesvågen - har egen motorsykkel.

Sentrale kvinner
- Så å si alle medlemmer i Fræna MC-Klubb er ”godt voksne”. Yngstemann er 30 år gamle Henning Sundseth. Noe av det spesielle med klubben er at vi har mange kvinnelige medlemmer. Fortsatt er det slik at det er mannfolka som dominerer MC-miljøet, men de siste åra har flere kvinner kommet til, noe som har vært bra for miljøet, sier Nerlandsrem.

 


Noen av medlemmene samlet utenfor lokalet på Varhol med sine sykler.Fra v; Oddleif Nerlandsrem (Yamaha Dragstar 1100 Classic). Morten Myrbostad (Honda Offroader)Dan Ukkelberg (Suzuki Intruder 1400)Arvid Nerland (Honda Shadow 1100).

     

Og at kvinnene spiller – og har spilt - en viktig rolle også i Fræna MC-Klubb, framgår av det faktum at Bjørg Nerlandsrem, kona til Oddleif, var med på å starte klubben for vel seks år siden sammen med Olaug Sæter og Kari Husøy.

Når medlemmene treffes i de flotte klubblokalene, står først og fremst sykkelprat og mekking på programmet, men rundt kaffebordet tas også andre temaer opp, både lokalt og internasjonalt forankrede.

Onsdag og søndag
- Vi møtes hver onsdag og søndag året rundt. Frammøtet er alltid bra, noe vi tar som tegn på at folk trives. Det hender rett som det er at også noen uten direkte tilknytning til MC-miljøet dukker opp, noe vi synes er hyggelig. Hos Fræna MC-Klubb er døra alltid åpen og alle er velkomne, forsikrer Oddleif J. Nerlandsrem, som arrangerte mc-treff i midten av juni, med mange besøkende.

- De fleste kjenner til at deler av MC-miljøet har et negativt rykte, fortsetter han, - men de som er engasjerte i langt de fleste MC-klubbene, Fræna MC-Klubb inklusive, er vanlige mennesker med felles interesse i ”sykkel” og uten sans for det som skjer i de hardere miljøene. I vår del av landet er det heldigvis ikke slike miljøer, - du må helst til Østlandet for å finne dem.

Engasjerer
Nerlandsrem er ellers fornøyd med rekrutteringen til klubben. Stadig får han henvendelser og forespørsler fra interesserte. Med såpass stor interesse for Fræna MC-klubb, er det ikke rart styrelederen ser lyst på framtida.

- Vi som er aktive i dag er kommet litt opp i åra. At yngre ønsker å slutte seg til klubben, er derfor det beste som kan skje. Jeg mener vi har en viktig rolle å spille som ansvarlige MC-interesserte, først og fremst fordi klubben vår representerer et tilbud som mange finner attraktivt. Utviklinga har vist at interessen for ”sykkel” blir større for hvert år som går og at dette er noe som engasjerer personer av begge kjønn, sier Nerlandsrem, som i 2001 byttet ut Honda`en med en Yamaha Dragstar 1100 Classic – som han er storfornøyd med.

     

Ypperlig egnet
- Og drømmeturen …?
- Noe favorittmål har jeg ikke, men jeg innrømmer det er flere steder i utlandet som frister. Også mange steder i Norge er ypperlig egnet for MC-kjøring, men ustabilt vær gjør nok at en del betenker seg på å legge av gårde på lengre turer. Et av klubbmedlemmene, Audun Brustuen, kjørte til Nordkapp i sommer og hadde en uforglemmelig tur. Kanskje noe å tenke på for meg også …? smiler Oddleif J. Nerlandsrem.

Følgende utgjør styret i Fræna MC-Klubb: Leder Oddleif J. Nerlandsrem, nestleder Torbjørn Aasen, kasserere Ellen Hanche Olsen, sekretær Kari Husøy, styremedlemmer Morten Myrbostad, Odd Karstein Bråten og Svein Løseth.

Thor Fuglset

 
Terje Nerlandsrem og Kari Husøy (Yamaha Venture 1300)
Tor Gunnar Johansen (Honda CBX 1000).
Flotte lokaler på Varhol som eies av Fræna MC-klubb. Her er det møtevirksomhet to ganger i uka.