Leif Ronny ble Norgesmester i countrykaraoke

Leif Ronny «Ronnie» Inderberg fra Fræna dro i september i land tittelen «Norgesmester i countrykaraoke» under Lofoten Countryfestival.

Det var i sterkt konkurranse med 11 andre fra store deler av landet - fra Sandnes i sør til Tromsø i nord, at «Ronnie» som det amerikanske kunsternavnet ble da han ga ut cd for tre år siden, gikk av med seieren lørdag. I en finale som gikk ute på torget i Leknes i forbindelse med Lofoten Countryfestival.

– Dette var jo veldig hyggelig og overraskende. Det var mange gode countrysangere her. Uansett hva man vinner, er det jo stort! Jeg var alt annet enn sikker på seier etter å ha hørt de andre 11, sier en smilende nordmøring som har gjort frening av seg. Dommere som toppet listen sin med «Ronnie» var Liv Marit Wedvik og Paal Arnesen - drevne norske countryartister.

 


Etter å ha kvalifisert seg til semifinale på Eide i slutten av juli, med sin kvalifiseringsrunde i Kristiansund tidlig i sommer, var Leif Ronny Inderberg en av favorittene til den første kåringen av «Norgesmester i countrykaraoke». De fleste kan huske at han gjorde en kjempeinnsats som Garth Brooks i TV2s «Stjerner i sikte» for noen år siden. Der ble han nummer tre. På Eide gikk han videre til NM-finalen med to jenter fra Oslo og Oppdal, samt undertegnede som selvsagt dro en Elvis-låt...

God utvikling
«Ronnie» har etter hvert fått seg eget band, og er ofte ute på veien for å delta på festivaler eller andre arrangementer rundt om i landet.

– Hvordan synes du countrymiljøet på Nordmøre og i Romsdal er for tiden?

– Det er i god utvikling. Det er dannet flere countryklubber i distriktet og flere er underveis. Jeg har sammen med et par andre diskutert muligheten for å starte en countryklubb i Eide og Fræna. Det er også på trappene å starte et linedanskurs i Eide, så her vil det være store muligheter for de som liker countrymusikk og det å danse til denne musikken med den populære «linedance, sier Ronnie.

– Hva synes du om dansegallaene som arrangeres rundt om? Blir det nok country? Der er det jo alltids noen som forsøker seg på linedance...

Linedancen mangler musikk...
– Nei, ikke etter min mening. Ta for eksempel Kristiansund, der linedance er i stor framgang. Der har de en dansegalla uten countryband på plakaten, og dermed blir linedancene stående utenom. De danser jo bestemte danser til bestemte låter, så dansebandtakter blir en nødløsning... En god blanding av danseband og countryband vil være det beste for slike arrangementer, mener jeg bestemt, sier Inderberg. Som selv er frontfigur i «Ronnie Inderberg Band».

– Bandet vårt er jo igjen i stor aktivtet, og vi har spillejobber nesten hver helg de første månedene. Så nå gleder vi oss til å ta turen til blant Vestnes, Misund og Elnesvågen. En liten egen privat countryfestival hjemme hos meg er også på trappene. Men vi har også ting på gang på Nordmøre som vi håper går i boks, sier han.

Plateinnspilling
Premien for førsteplassen i NM, er en plateinnspilling. Så i løpet av kort tid går Leif Ronny i studio for å gjøre sin andre plate.

– Hva innholdet blir på dette albumet, har jeg ikke rukket å tenke gjennom. Men det hadde vært artig om jeg kunne fått med noe egenprodusert materiale på den, i tillegg til coverlåter. Vi får se, sier en tydelig fornøyd norgesmester i countrykaraoke: Leif Ronny Inderberg.

• TOMMY STORMO

 
Leif Ronny Inderberg fra Fræna ble lørdag kåret til «Norgesmester i countrykaraoke» med sin tolkning av Garth Brooks «Friends In Low Places». Og senere på kvelden ble han selvsagt bedt om å ta en sang foran de ca. 1600 oppmøtte i Lofothallen som storkoste seg med countrymusikk ut i de små timer.
julebjelle


Åpnet Honky Tonk Barn

Han lever og ånder for countryen, den godeste Leif Ronny Inderberg. Nå har han ominnredet store deler av låven sin og kaller den «The Honky Tonk Barn».

Det var mye folk og stor stemning da de spesialinviterte gjestene fra distriktet fant veien til låven på Fræneidet. Nokså ombygd fra tidligere tiders storfedrift, er det nå lagringsplass for campingvogner og båter om vinteren, og nå ny aktivitet i sommerhalvåret.

- Ja, jeg håper å skulle få til en skikkelig countrylåve her, sier Leif Ronny Inderberg, mens gruppa Wild Horses fra Kristiansund spiller opp til dans. Her går det meste i countrystil. Låven heter selvsagt «Honky Tonk Barn» (barn=låve), mens scena oppe i andreetasjen kalles «Honky Tonk Stage». Og i førsteetasjen, i «Saloon»-avdelingen skal det etter hvert komme ting som «Honky Tonk Bar» og kanskje andre ting også.

  «Dancing Boots» fra Kristiansund kom for å holde en liten linedanceoppvisning til Ronnie Inderberg Band.


- Dette er bare en sammenkomst for spesielt innbudte, men på sikt håper jeg at det kan bli mer aktivitet for de fleste her. Jeg vurderer blant annet å innrede saloonen med karaoke- og dj-muligheter slik at vi kan bruke dette lokale også vinterstid. Det går ikke an ovenpå, da det lokalet ikke er isolert, sier Inderberg i det Wild Horses drar i gang Alan Jacksons «Mercury Blues». Leif Ronnys eget band, Ronnie Inderberg Band, var selvsagt også på plass og spilte opp fra scena oppe.

Flere deler av låven er til vanlig brukt til helt andre ting. Leif Ronny har innredet til verksted, med smøregraver, han har støpt nye gulv og gjort en god del med låven/driftsbygningen. For her er siloer også omarbeidet, og mer skal skje i tiden framover.
- Den tidligere eieren kjenner vel knapt igjen bygningen, annet enn utenpå, sier Leif Ronny Inderberg med et glis og forsvinner inn klappdørene til saloonen.

Dancing Boots fra Kristiansund består av 33 danseglade «linedancere», og mange av disse hadde funnet veien til låvefesta på Fræneidet.

- Vi leide oss en buss og tok turen sørover vi. Vi har danset til Leif Ronny før vi, på Kystfesten. Så vi har vel et lite samarbeid i så måte, sier Hege Eikeland. Dansegruppa har eksistert i to år, men ble først formalisert og stiftet på skikkelig vis i januar i år.

- Vi er en gjeng som har det veldig moro med å danse til countrymusikk. Og vi har slike små oppvisninger som dette også av og til, sier Eikeland, mens store deler av resten av gjengen danser på linje. Om enn litt trangt. Da var det bedre i øverste etasje der dansegulvet var større...

• TOMMY STORMO

 
Leif Ronny Inderberg innviet countrylåven sin på Fræneidet med inviterte countrygjester fra fjern og nær lørdag. Her foran salooninngangen...