Gammalt frå Fræna 2017

     


     

Årets bok med historier fra hele kommunen.

Tradisjonen tro kommer Gammalt frå Fræna til jul hvert år og dette er den 37. årgangen der 18 forfattere har bidratt med artikler. Les om Bud kirke som er 300 år i år, om handelsmann og fisker Halstein Bjørnsund, nybyggertid på Farstad i intervju med Borghild Vatne, skomakeren Sivert K. Skotheim, vevkurs i Elnesvågen, vi har også intervju med Ingrid Songstad, Ole Gjendem og Borghild Silset, rim og regler fra Martha Åsbø, les om Gule blandakor som er 75 år, om jordmødrene Karoline og Gyda, gamle dåpskjoler, pliktarbeidet på veiene før, en trojansk odysse i Stillehavet, vikinger langs kysten og mye mer.

 

Martin Stavik bidrar også denne gangen med tegninger.

     

I tillegg er det også mange fine gamle bilder. Martin Stavik har selvfølgelig også i år bidratt med sine finurlige streker til historiene.

Til salgs på bokhandel kr 300,-. Enkelte tidligere årganger av Gammalt frå Fræna kan ennå skaffes og de finnes også på nett: www.gammaltff.no

Har du en historie som kan passe for Gammalt frå Fræna neste år? Kjenner du noen som burde intervjues, eller har du et gammelt bilde eller to vi kan skanne og bruke i boka? Ta kontakt med oss i nemnda:

redaktør Anne Holen Helseth
Annlaug Lianes
Toralf Vatne
Edvin Rødal

Anne Holen Helseth