Sport: Romsdalscup

     

     

EOIL stilte i år med ny oppstarta jentelag (6-8 år) på Romsdals cup. Laget hadde kun tre treninger i forkant av turneringen.

Bak fra venstre: Kiana, Sanna, Vilde og Cecilie.
Foran fra Venstre: Anna, Frida, Sarah og Malene.
Synne var ikke til stede da bildet ble tatt.

Svein Arne Kalvøy

     
Sport: Daglig leder

     

     

Torsdag 14. april ble Cathrine Grønvold ansatt som daglig leder i EOIL Fotball.

Hun er godt kjent med klubben vår fra før og er lagleder for et av klubbens mange fotballag, gutter født 1999, hvor Geir Nås er hovedtrener.

Cathrine Grønvold er ansatt 50% og har fast kontor-/telefontid hver tirsdag og torsdag fra kl 08.00 - 16.00. Hun holder hus i EOIL fotball sitt midlertidige klubbkontor nede ved sjøen i BilXtra-bygget. Daglig leder har som hovedoppgaver å administrere klubben, avlaste styreleder og styrets medlemmer, og å bidra til å sette i verk tiltak for å øke inntektene til klubben etter vedtak i styret. Det er Cathrine som daglig leder for EOIL fotball som framover vil administrere klubbmailboksen som de fleste allerede kjenner adressa til: eoilfotball@hotmail.no.

Trenger du å snakke med klubben/daglig leder treffer du henne ved å ringe/sende sms til klubbtelefonen: 480 61 520 i kontor-/telefontiden som angitt ovenfor. PS! Daglig leder skal ikke ta over/gjøre laglederoppgaver for de ulike lagene i klubben!

Hilde Valberg
EOIL Fotball

 

     
Sport: Oldboyslaget i Elnesvågen 20 ÅR

     

I år vil de eldste gutta i EOIL fotball spille sin 20.ende sesong med seriefotball på rad.

Det hele startet i 1992, året før EOIL ble etablert i 1993. I 1992 var det et mellomår før fusjonen mellom Fræna FK og Elnes-vågen IL ble en realitet året etter. Navnet på laget i -92 var da Fræna-Elnesvågen FK.
Starten endte med seier og seriemesterskap i 11-er fotballen i regi av Nordmøre og Romsdal Fotballkrets. Samme år vant også laget en innen-dørs fotballcup i Frænahallen for oldboys, hvor de året etter tok en vandrepokalen for cupen til odel og eie etter at den hadde vært arrangert i 5 år. I 1994 ble laget både seriemester og kretsmester i N & R Fotballkrets for første gang.

     

Det har vært i overkant av 30 spillere hvert år i oldboysstallen. 55 spillere totalt over 20 år. For å kunne spille i oldboysserien er alderskriteriet at du som spiller minimum må fylle 34 år i løpet av sesongen. I startåret 1992 var snittalderen på spillerne 37 år. Spillerstallen i år har en snittalder på 48 år. På tross av økende alder på spillergruppa holder gutta seg i fin form og trener jevnt hele året. I fjor ble laget både seriemestere og kretsmestere i 7-er fotball.

     

Det har vært i overkant av 30 spillere hvert år i oldboysstallen. 55 spillere totalt over 20 år. For å kunne spille i oldboysserien er alderskriteriet at du som spiller minimum må fylle 34 år i løpet av sesongen. I startåret 1992 var snittalderen på spillerne 37 år. Spillerstallen i år har en snittalder på 48 år. På tross av økende alder på spillergruppa holder gutta seg i fin form og trener jevnt hele året. I fjor ble laget både seriemestere og kretsmestere i 7-er fotball.

     

Fra årsfesten 2010. Foran fra v: årets spiller Bjørn L. Berg og årets toppscorer Roar Flønes. Bak fra v: Einar Henøen, Geir Tore Johansen, Steinar Hjellnes, Geir Løkhaug, Harald Jonny Fedje, Jostein Bjørsnøs, Jøran Søbstad og Ingmar Iversen.

Det er nå 3 spillere som har bokført kamper alle de 20 sesongene, men mange som har kommet til etter hvert, har vært med hele tiden fram til i dag. Det er gitt ut et bevis til alle spillerne som har passert 10 sesonger, et inngravert sølvfat. Hele 18 spillere har fått sølvfatet til nå og 3 nye har passert grensen og vil få sine sølvfat utdelt etter årets sesong er over. Det planlegges en større jubileumsfest.

     

Fra årsfesten 2008. Sølvfat utdeles.Bak fra v: Steinar Hjellnes, Tobby Flønes og Roald Løseth. Foran Jostein Flønes og Helge Pedersen.

I årets sesong 2011 er det 7-er fotball som gjelder for oldboys i regi av kretsen. Starten på årets jubileumssesong ble over all forventning, da laget deltok på 2 oldboyscuper på Nordmøre i april. De vant begge cupene og kom hjem med store pokaler. Den første turneringen var innendørs og 5-er fotball, som gikk på Smøla og Smølahallen, lørdag 2. april, mens cup nr. 2 var 7-er fotball på Kristiansund Kunstgress 30. april under navnet KFK's åpningscup.

     

Pokalen er sikret i Kristiansund. Maskottene Tina og Tonje Berg fikk æren av å holde pokalen under bildetakingen. Foran fra v: Bjørn Lexau Berg, Harald Jonny Fedje, Arnfinn Fedje og Kjartan Talseth. Bak fra v; Geir Ståle Blikås, Ingmar Iversen, Kjell Elnes, John Arne Lyngstad og Einar Henøen.

Nå under utesesongen trener laget fast på Myrbostad hver søndag kl. 20.00. Trener Hjellnes, oppmann Henøen og banemester Søbstad ønsker nye oldboysspillere velkommen på trening. Vi trenger yngre krefter til å utfylle den rutinerte majoriteten av spillergruppen. Yngste årgang er de som fyller 34 i år, dvs. født 1977.

     
Sport: Taekwon-Do - Idrett i utvikling

     

     

Fræna Taekwon-Do Klubb ble etablert i 1987, i regi av Master Per Andresen fra Trondheim. Utøvere fra Fræna Taekwon-Do Klubb har markert seg stort i forskjellige mesterskap rundt om i fylket i 2011.

Hovedtrener for klubben, Kjell Andreas Rødal, deltar både i innland og utland på mester-skap, og har hentet hjem mange medaljer i 2011, noe som hele klubben synest er veldig positivt. Han er et godt forbilde for utøverne og en flink hovedtrener. Han tok over som hovedtrener etter Tina Kathrin
Holten i 2010.

Vi har mange gode trenere i klubben, Werner Øye, Vivian Tornes, Lene Nortun, Elina Rødal og Martin Elnes. Disse sammen med hovedtrener gjør en fantastisk jobb, som vi ikke får takket de nok for. De står på og trener i våre lokaler her i Elnesvågen en til to dager pr. uke, og trener minimum en dag pr. uke i Molde for å få mer trening selv.

Det er imponerende hva de får til. De yngste av de og hovedtrener går jo på skole også, og det er beundringsverdig å se hvordan de får til å prioritere TAEKWON-DO sporten så mye, med mye lekser osv. Vi er stolt av å ha en stab av slike trenere i klubben vår!

Pr. i dag har klubben ca. 45 medlemmer, både barn, ungdommer og voksne. Voksenpartiet hadde oppstart i mai, og det var veldig kjekt å få til en slik gruppe. Vi har plass til flere voksne,bare ta kontakt med: marita.sande@hotmail.no - Til høsten så vil vi gjerne starte et nybegynnerparti for barn, hvis vi får tildelt mer treningstid i lokalene som vi bruker for treningene. Dette vil bli annonsert i Romsdals Budstikke, så det er bare å følge med. Det er en populær idrett, vi har faktisk venteliste på oppstart av et nytt barneparti.

Det er en trening pr. uke for utøvere med beltefarge gul, fra og med grønn beltefarge, kreves det to treninger pr. uke. Vi trener på tirsdag og torsdag ved Fræna Ungdomsskole(gymsalen).

Taekwon-do (ITF) er delt inn i fire disipliner: mønster, frisparring, knusing og spesial-teknikker som til sammen gjør Taekwon-do til en meget komplett kampsport.

Mønstertrening er selve grunn-pillaren innenfor Taekwon-do hvor grunn teknikkene blir terpet og utviklet. Hvert mønster består av en serie teknikker mot en eller flere imaginære motstandere. Mønstrene blir gradvis mer komplisert etter hvert som man graderes. Det finnes 24 mønstre totalt.

Ønsker du å perfeksjonere sparketeknikkene dine, få et utvidet sparringsrepetoar og sparringstrening. Hvis det er ønskelig kan det bli aktuelt med noe innføring i mønster. Men vi vil legge vekt på sparke-teknikker, både tradisjonell basictrening og teknikker som er rettet mot frisparring.

Vi vil også trene på sparringskombinasjoner og såkalte spesialteknikker som omfatter hopp og flygende spark. Det er ønskelig at alle etter hvert har sparringsutstyr. Se gjerne på vår hjemmeside: www.ftkd.no

Fræna Taekwon-Do Klubb vil med dette benytte anledningen til å takke vår hovedsponsor BFH-SPAREBANK for uvurderlig støtte gjennom tiden.

Vi vil også takke vår andre hovedsponsor HUSTAD-MARMOR for støtten samt MX-SPORT og ISTAD.

Fræna Taekwon-Do klubb vil ønske alle en riktig god
sommer!

Marita Sande