Sport: Årsavslutning for BFH-knøtteserien


     

     

For en fantastisk knøtteturnering i fotball, den beste i mitt minne nesten nede her på Mil stadion, søndag 17. september!

Som vanlig sponset BFH Sparebank gullmedaljene til alle 225 spillerne som har deltatt under årets knøtteserie i fotball.

Inger Lise Grønbech Hagerup

 

 

     
Romsdalscupen 2017

     

     

Hele 1500 spillere fra 180 lag deltok på Romsdalscupen helga 17. -19. juni sier leder Baard-André Fanghol.

Spillerne fordelte seg på nærmere 40 idrettslag og vi brukte som vanlig banene på Jendem, Sandsbukta og i Malmefjorden. Mange tilreisende lag i år fra Kristiansund, Ålesund, Lillehammer og fra nærliggende områder fra Nordmøre og Romsdal.

De yngste spillerne spilte tre mot tre og benyttet vantene som vi fikk som gave fra hovedsponsoren BFH- Sparebank. 7-9 åringene spilte 5-er fotball, mens 10-12 åringene spilte 7-er. 14 åringene er de eldste spillerne med 9-er fotball. Der var det også sluttspill og finale.

Romsdalscupen er årets store dugnadshelg for arrangør-klubbene Ekko/Aureosen IL og Malmefjorden IL. Inntektene fra Frænas største årlige fotballarrangement kommer godt med i driften av klubbene.

BFH-Sparebank er hovedsponsor for Romsdalscupen.

Foto: Marcus Henøen Solbakk.

 

     
Takk fra Fræna Atletklubb

     

     
MFK-billetter

     

     

Treningsleir i Barcelona


     

63 spillere og foreldre var med på treningsleiren. Foto: Janne Bjørsnøs

     

27 spillere fra EOIL Fotball sitt G16 lag var i høstferien 4 dager på treningsleir i Salou, som ligger ca. 1 times busstur sør for Barcelona. I tillegg var det med 36 familiemedlemmer, så det var en stor delegasjon freninger som tok turen til Spania.

Treningene var på treningsanlegget til Complex Esportiu Futbol Salou der det var førsteklasses treningsforhold. Det var lagt opp til to økter trening hver dag. To av treningene var med UEFA Pro gjestetrenere som har erfaring fra klubber som FC Barcelona og Espanyol. De øvrige treningene var med lagets faste trenere Benny Olsen Øverli og Bjørn Ståle Pedersen.

Mange av foreldrene benyttet tiden mens spillerne trente fotball til en felles trenings-økt. Barbro Olsen Øverli ledet hver dag en økt Crossfit og det var mange slitne muskler i foreldregruppen de siste dagene.

EOIL Fotball har denne sesongen hatt to G16-lag som har spilt i henholdsvis 1. divi-sjon og 2.divisjon. I Salou fikk de to lagene spille hver sin vennskapskamp mot lag som har tilknytning til fotballakademiet i Salou.

Etter morgentreningen på dag 3 satte hele gjengen seg i buss og dro til Barcelona FC sin storstue Camp Nou. Det var helt klart en opplevelse for alle å se både baneanlegget, garderobefasilitetene og museet der. Vi skal innrømme at det var mange som drømte om klubbhus og premieskap under den omvisningen, om enn ikke i samme målestokk som det vi fikk se der.

Vi bodde i bungalower i Cambrils Park Resort ca. en kilometer fra treningsanlegget – vi døpte umiddelbart vår gate for «Frengatå». Alle måltider var inkludert og ble servert i en av restaurantene på området. Ellers var det flere bassenger, treningsrom, SPA, kunstgressbane, minigolf, trampoliner, tennis, gamerom, kafe og dagligvarebutikk. Det var heller ikke langt å gå til stranden og strandpromenaden inn til byen Salou. EOIL G16 er en stor gruppe. I 2017-sesongen har det vært 30 spillere.

Målet med å dra på denne treningsleiren har vært å motivere spillerne til å fortsette å spille fotball i årene fremover. Det er lite tvil om at treningsleiren var verdt pengene og alle de dugnadstimene vi har lagt ned for å få dette til.

Janne Bjørsnøs

 

Vennskapskamp EOIL 2 – Salou Juvenil Foto: Janne Bjørsnøs

Foreldre etter en CrossFit trening med Barbro Olsen Øverli Foto: Barbro Olsen Øverli

Deler av premieskapet til Barcelona FC Foto: Janne Bjørsnøs

Glimt fra treningsanlegget. Foto: Janne Bjørsnøs

Ett av bassengene ved Cambrils Park Resort. Foto: Janne Bjørsnøs

«Frengatå»: Foto: Janne Bjørsnøs

     

VM i Lydighet 2017


     

     

I april 2017 kom telefonen om at jeg og Dålli var tatt ut til å representere Norge under VM i Lydighet som skulle arrangeres i Belgia 15-18 Juni. Gleden var stor og vi såg veldig frem til å få debutere ute i den store verden mot 111 deltagere i fra 20 forskjellige land.

Mandag 12 Juni satte vi oss på flyet mot Oslo. Videreforbindelsen fra Oslo til Brussel var tidlig morgen etter så vi måtte sove over på hotell. Tirsdagsmorgen møtte vi resten av Landslaget og landslagsleder Svein Rønning på Gardermoen og turen gikk fort og enkel videre til Belgia.

Hundene kom vel frem og leiebiler ble hentet ut for å frakte oss til Oostende ca 11 mil fra Brussel. Oostende er største kystbyen i Belgia med kilometervis stor sandstrand og en kjempefin strandpromonade.

Vel fremme så fikk vi innlosjert oss på hotel Ter Streep og hundene fikk seg en velfortjent løpetur på stranden for å riste av seg reisen.

Onsdag ble det hviledag for hundene på hotellet og vi fikk vært turister i byen. Noen valgte å tilbringe tid på stranden og noen valgte utforske byen og shopping mulighetene i sentrum. Hotellet lå rett ved sentrum, strandpromonaden og en kjempe fin park å lufte hundene i. Så kom dag 1 av VM arrangemanget. Det hele startet med veterinærkontroll og alle de norske fikk klarsignal. VM ble arrangert på ett stort område tilhørende en Belgisk hundeklubb «happy dog» Selve arrangemanget med ringene, oppvarmingsområdet,skyggeplass og bade mulighetene for hundene var kjempebra tilrettelagt. Det var varmt alle dagene med 30+ og stekende sol så at vi hadde muligheten til å la hundene kjøle seg ned i vann var veldig bra. Etter veterinærkontrollen så var det oppsatt treningstider for hvert land. Vi hadde treningstid fra 12-12.30. På ettermiddagen var det åpningssermoni og alle skulle gjennom de 2 første øvelsene som felles sitt og dekk. Hundene sitter på rekke med 3 meter mellomrom med max 4 i hver pulje. De sitter da i 2 min mens fører er i skjul. Førerene kommer frem og stiller seg på en linje og en og en blir kommandert ned i dekk. Så er øvelse 2 i gang og da skal hundene ligge i 1 min med synlig fører. Etter det så kalles en og en hund inn til fører og inntar utgangsstilling. Karakterene blir da gitt ut i fra om hvor rolig hunden sitter, hvor kjapp den er å dekke på kommando, ikke legger seg på andre sine kommandoer og kommer på innkalling. Alle norske fikk en god start med høye karakterer.

 

 

     

Avslutning på dagen var det «white dog». En prøvehund som viste hvordan øvelsene ville bli de kommende dagene og som en test til dommerene hvor de skulle stå for å kunne se best mulig de forskjellige øvelsene osv.

Jeg og Dålli hadde blitt trukket ut som start nr 101 av 111 så vi hadde fri dag Fredag. Dålli var på hotellet og ladet seg i deilig aircondition mens jeg var å heiet og støttet mine lagspillere som skulle i ilden den dagen.

Norge hadde 4 stk som startet Fredag. Hege Johnsen m/Herman, Kristin Natås m/Inez, Kristin Gudem m/Haste og Jannicke m/Flic. Alle gikk gjennom uten noen store feil og stemningen var stor i den norske leiren. Vi fikk Hege og Herman som nr 6 av 55 for dagen og Norge tok med seg mange verdifulle poeng for lagkonkurransen.

Lørdag kom og vi reiste noe spent til stevneplassen. Den dagen skulle Kjellaug Selsaas m/ Ludvig, Jeg og Dålli og Renate Lund m/Supra i ilden. Jeg og Dålli skulle i ringen som en av de siste så ventingen og varmen tappet oss alle utover dagen men nok engang så går vi norske til sterke prestasjoner med få store feil. På dagens premieutdeling ble jeg og Dålli oppropt som nr 5 av 56 startende for dagen med Kjellaug og Ludvig som nr 6. Italia vant laggull, Finland Lagsølv og Norge Lagbronse.

Sammenlagt fra begge dagene havnet jeg og Dålli på en 8 plass av de 111 startende og Beste norske ekvipasje. De 20 beste sammenlagt går videre til induviduell finale Søndag. Norge fikk 4 til finalen!!

Hege m/Herman, Kristin m/Haste, Kjellaug m/Ludvig og jeg og Dålli var finalister i VM Finalen. Vi trekte startnr 20 så vi ble da siste startende i finalen.

En varm og spent dag med mye bra lydighet ble vist frem og vinneren av World championship 2017 ble Valentina Balli med sin Border collie Lycan fra Italia. Beste Norske ble Kjellaug Selsaas med Ludvig som nr 9 med meg og Dålli som nr 10.

Dette var vår deby i VM og hadde ikke drømt om at vi skulle få ett så godt resultat. Vi hadde en fantastisk flott tur på alle måter og det norske laget bar hverandre frem med støtteerklæringer, godt humør og upbacking. Alle ønsker hverandre vel og sammen er vi sterke.

I skrivende stund så har vi akkurat fått beskjed om at vi skal få være med å representere Norge igjen under årets Nordiske mesterskap som skal i år arrangeres i Norge. Det skal være på Lillestrøm 17-19 november.

Tusen takk til våre sponsorer Zoo 1 Molde, Canelana, BFH Sparebank og en stor takk til Ekko-Aureosen idrettslag for lån av Øyra i oppkjøringen mot VM.

Monika Kvernberg & Dålli